Heeft u vragen?

050 - 211 54 89

info@staaldesign.nl

Stalen taatsdeur 3 vlaks

SKU
Stalen taatsdeur 3 vlaks
De 3 vlaks stalen taatsdeur is (naast onze 4 vlaks uitvoering) een van de meest bestelde uitvoeringen. Het ranke stalen profiel wordt voorzien van een poedercoat RAL kleur naar wens. Deze taatsdeur wordt volledig met de hand gemaakt. Dankzij het onzichtbare taatsscharnier opent deze taatsdeur tweezijdig en geruisloos middels de instelbare soft-close functie. In onze werkplaats fabriceren wij uw stalen taatsdeur binnen 6-8 weken. Ontwerp en bereken hieronder uw stalen 3 vlaks taatsdeur naar wens.
€ 0,00

Volledig op maat gemaakt

Het echte werk: 100% staal

Voor- en achterzijde zijn schroefloos en hebben een identiek zichtbeeld


Levertijd: 6-8 weken

Montage in eigen beheer

Ontwerp, bereken en bestel
Omschrijving

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang is de levertijd?
 • Vloerverwarming i.c.m. het taatsscharnier. Is dit mogelijk?
 • In welke kleuren kunnen taatsdeuren worden besteld?
 • Hoe werkt het bestelproces?
 • Hoe bepaal ik het formaat van de taatsdeur?
 • Hoeveel jaar garantie zit er op de taatsdeur?
 • Kan ik mijn eigen ontwerp aanleveren?
 • Kan ik de taatsdeur door jullie laten monteren?
 • Is een aanbetaling vereist? Of kan ik achteraf betalen?
 • Kan ik de 3 vlaks stalen taatsdeur bekijken in een showroom?
 • Wat zijn de voordelen van een taatsdeur?


 • De taatsdeur: voordelen

  Wat zijn de voordelen van een taatsdeur?
  De 3 vlaks stalen taatsdeur kent een ongekende populariteit. Naast onze 4-vlaks uitvoering is de taatsdeur met 3 glasvlakken één van de meest bestelde modellen taatsdeuren. De taatsdeur dankt haar populariteit onder andere aan de onderstaande voordelen:

  Een taatsdeur...

  • sluit twee ruimtes op een stijlvolle manier af;
  • zorgt voor maximaal behoud van lichtinval;
  • is zeer praktisch; doordat deze twee-zijdig opent;
  • kan kozijn-vrij (frameloos) worden gemonteerd;
  • kan probleemloos bevestigd worden op een vloer met vloerverwarming;
  • is veilig in gebruik (kinderen) dankzij de instelbare soft-close functie;
  • is dankzij maatwerk, geschikt voor elke toepassing;
  • is volledig naar wens samen te stellen (kleur, greep, afmeting en veiligheidsglas);
  • kan optioneel door onze eigen vakmensen geplaatst worden;
  • wordt al binnen {{customVar code=levertijd}} op maat geproduceerd;

  Argenta Pivotica Pro taatsscharnier

  Een StaalDesign taatsdeur is voorzien van een Argenta Pivotica Pro taatsscharnier. In tegenstelling tot de conventionele binnendeur is dit taatsscharnier niet verwerkt in de muur, of in het kozijn. Het taatsscharnier is namelijk onzichtbaar weggewerkt onderin de 3 vlaks taatsdeur zelf. Voor de bevestiging van de taatsdeur is daardoor enkel een klein voetplaatje op de ondervloer en een klein vlinderplaatje in het plafond benodigd.

  180 graden draairichting
  In de volksmond wordt de taatsdeur ook wel “klapdeur” genoemd omdat de taatsdeur tweezijdig opent (90 graden vooruit en 90 graden achteruit). Ideaal in situaties als u bijvoorbeeld uw handen vol heeft. U loopt als het ware door de taatsdeur en hoeft nooit de deur naar u toe te halen.

  De taatsdeur kan 180 graden draaien.

  Ingebouwde soft-close functie
  Het Argenta Pivotica Pro taatsscharnier is volledig instelbaar. Het scharnier kan middels stelschroefjes worden afgesteld. Zodoende is de demping- en sluitsnelheid naar wens in te stellen. Indien u heeft gekozen voor onze (optionele) professionele montage, dan zullen onze monteurs in overleg met u en op basis van uw wensen, de instellingen voor u doen.

  De taatsdeur kan 180 graden draaien.

  Taatsdeur in eigen RAL kleur
  Een StaalDesign 3 vlaks taatsdeur wordt volledig met de hand en op maat geproduceerd in onze werkplaats in Groningen. In de laatste stap van het productieproces wordt de stalen taatsdeur voorzien van een poedercoat laklaag. Het poedercoat verfproces geeft de taatsdeur een duurzame en slijtvaste beschermlaag. Momenteel is matzwart (RAL 9005) de meest bestelde kleur. Heeft u een andere kleur in gedachten? Geen probleem. StaalDesign levert taatsdeuren in elke gewenste RAL kleur. Geef de gewenste RAL kleur aan ons door of laat u adviseren door even contact met ons op te nemen.

  Een greep naar wens
  Naast de kleur, vlakverdeling, het formaat en het type veiligheidsglas kunt u ook de deurgreep zelf samenstellen. Kies uit een van de onderstaande standaard deurgrepen of ontwerp uw eigen greep. Heeft u specifieke wensen met betrekking tot de afmeting, dikte of vorm in gedachten? Geef het aan ons door en wij ontwerpen graag in overleg met u een greep die voldoet aan uw wensen.

  3 vlaks taatsdeur - dubbele uitvoering
  De 3 vlaks taatsdeur wordt ook vaak als dubbele taatsdeur besteld. Hieronder treft u daarvan een voorbeeld. Bekijk de dubbele 3 vlaks taatsdeur.

  Combineer met een vast zijpaneel
  De 3 vlaks taatsdeur kan ook gecombineerd worden met een vast zijpaneel. StaalDesign heeft deze niet op de website staan omdat elke situatie (qua afmeting) uniek is. Hieronder treft u enkele voorbeelden van combinaties met de enkele of dubbele twee vlaks taatsdeur met daarnaast een zijpaneel. Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden.

  Veiligheidsglas van de 3 vlaks taatsdeur
  De taatsdeur wordt doorgaans dagelijks (intensief) gebruikt. Veiligheid is daarom een belangrijk aspect. StaalDesign voorziet de taatsdeur daarom van gelaagd veiligheidsglas met een dikte van 6 mm. Veiligheidsglas is opgebouwd uit 3 verschillende lagen. Mocht in uitzonderlijke gevallen schade optreden aan dit glas, dan zal er in het veiligheidsglas een ster of barst ontstaan. In het meest extreme geval dat veiligheidsglas breekt, zal dit uit allemaal kleine onscherpe deeltjes uiteenvallen. Uw taatsdeur is als gevolg van glasschade niet afgeschreven. Het gesneuvelde veiligheidsglas kan relatief voordelig worden vervangen.

  Professionele plaatsing van de taatsdeur
  In de laatste stap van het bestelproces kunt u kiezen voor afhalen in Groningen, afleveren + zelf plaatsen of professionele plaatsing. Een taatsdeur kan met behulp van de installatiehandleiding, “twee rechterhanden” en het juiste benodigde gereedschap eenvoudig zelf worden geïnstalleerd. Indien u de montage van de taatsdeur zelf niet ziet zitten dan kunt u optioneel voor professionele plaatsing kiezen. StaalDesign beschikt over eigen VCA gecertificeerde vakmensen. Onze monteurs werken nauwkeurig, vakkundig en netjes.


  Veelgestelde vragen

  Hoe lang is de levertijd?
  Wij streven ernaar uw stalen 3 vlaks taatsdeur binnen {{customVar code=levertijd}} te produceren. Deze levertijd is een indicatie en kan afhankelijk van de drukte in een bepaalde periode oplopen of korter uitvallen. Nadat uw taatsdeur gereed is zullen wij contact met u opnemen voor het maken van een afleverings afspraak. Of indien u gekozen heeft professionele plaatsing zal in overleg met u een afspraak voor montage op locatie worden gemaakt.

  Vloerverwarming i.c.m. het taatsscharnier. Is dit mogelijk?
  Onze 3 vlaks taatsdeuren zijn uitgerust met een Argenta Pivotica Pro taatsscharnier. Op de ondervloer wordt een klein plaatje bevestigd waar de taatsdeur op rust. Dit plaatje wordt vastgezet met 4 schroeven. Voor een solide constructie is een boordiepte van 3,5 cm benodigd. Een standaard vloerverwarming wordt op 5-6 cm diepte geplaatst, waardoor de vloerverwarming geen belemmering vormt voor de veilige verankering van uw taatsdeur(en). Uiteraard zal onze monteur op locatie de situatie met u doornemen.

  In welke kleuren kunnen taatsdeuren worden besteld?
  Alle 3 vlaks taatsdeuren worden voorzien van een slijtvaste poedercoating. Deze poedercoating kan in praktisch alle RAL kleuren worden uitgevoerd. Momenteel zijn de zwarte RAL kleuren zeer populair. In opkomende mate wordt nu ook steeds vaker voor witte taatsdeuren gekozen. Informeer naar de mogelijkheden.

  Hoe werkt het bestelproces?
  Het bestellen van een taatsdeur kan in een paar eenvoudige stappen worden voltooid.

  Stap 1: Kies het formaat, greep, kleur en het glas naar wens
  Stap 2: Kies voor levering of optioneel professionele plaatsing
  Stap 3: Rond uw bestelling af
  Stap 4: U ontvangt per e-mail een werktekening en een overzicht van uw bestelling
  Stap 5: Na uw finale controle gaan wij van start met de productie
  Stap 6: Uw taatsdeur is gereed. Wij nemen contact met u op voor het maken van een
  afspraak.
  Stap 7: U betaalt achteraf.

  Hoe bepaal ik het formaat van de taatsdeur?
  Correct inmeten van 3 vlaks stalen taatsdeur is van cruciaal belang voor een juiste pasvorm. Met behulp van een rolmaat kunt u vrij eenvoudig zelf de afmetingen opnemen en aan ons doorgeven. Omdat geen enkele muur 100% recht is (ook niet in nieuwbouwhuizen), adviseren wij u op verschillende plekken te meten. De taatsdeur wordt dan passend gemaakt op de kleinste gemeten tussenafstand. De taatsdeur zelf wordt een fractie kleiner gemaakt. Hiervoor houden wij standaard marges aan die zorgen voor een mooie pasvorm waarbij de taatsdeur vrij kan draaien en tegelijkertijd de ruimte voldoende afdicht. Laat u het inmeten liever aan ons over? Dat is mogelijk, voor € 95,00 euro bieden wij een inmeetservice aan op locatie.

  De afmetingen op onze website betreffen zogeheten uitsparingsmaten. De uitsparingsmaat is de werkelijke afstand van wand tot wand en van vloer tot plafond gemeten. Van deze afmetingen zullen wij de benodigde marges aftrekken zodat de 3 vlaks taatsdeur straks vrij kan draaien in de daarvoor bestemde opening. De taatsdeur wordt dus een fractie kleiner dan de uitsparingsmaat.

  Uitsparingsmaat stalen taatsdeur. Opmeten taatsdeur

  Hoeveel jaar garantie zit er op de taatsdeur?
  Op een StaalDesign metalen taatsdeur krijgt u 5 jaar garantie.

  Kan ik mijn eigen ontwerp aanleveren?
  Op onze website vindt u een tiental ontwerpen van taatsdeuren terug. Mocht de gewenste indeling van de vlakken er niet tussen staan dan is maatwerk mogelijk. Wij komen in dat geval graag met u in contact om uw ontwerp door te spreken. Aangezien elke taatsdeur met de hand geproduceerd wordt zijn de maatwerk mogelijkheden eindeloos.

  Kan ik de taatsdeur door jullie laten monteren?
  StaalDesign beschikt over eigen VCA gecertificeerde monteurs die vakkundig taatsdeuren op locatie kunnen plaatsen. In de laatste stap van het bestelproces kiest u voor de optie “professionele plaatsing”. U kunt zodoende direct zien wat de kosten voor montage zijn.

  Is een aanbetaling vereist? Of kan ik achteraf betalen?
  Bij StaalDesign kunt u achteraf betalen. Kies bij het afronden van uw bestelling voor de optie “Achteraf betalen”. De betaaltermijn is 14 dagen na levering / montage (indien u daarvoor kiest).

  Kan ik de 3 vlaks stalen taatsdeur bekijken in een showroom?
  StaalDesign beschikt over een showroom in Groningen waar u onze taatsdeuren kunt komen bekijken. Omdat wij graag de tijd voor u willen nemen, willen wij u vragen om eerst even contact met ons op te nemen voor het maken van een afspraak.