Veelgestelde vragen

 • Wat is de levertijd?
 • Is plaatsing op vloerverwarming mogelijk?
 • Welke kleuren kan ik bestellen?
 • Hoe werkt het bestellen?
 • Welke afmeting heb ik nodig?
 • Zit er garantie op de taatsdeur?
 • Ik heb specifieke (afwijkende) wensen; wat is mogelijk?
 • Plaatsen jullie ook op locatie?
 • Hebben jullie een showroom?

 • Wat is de levertijd?
  De levertijd is 6-8 weken na akkoord op de werktekening. Deze levertijd is een indicatie en kan in periodes van drukte oplopen. Heeft u optioneel gekozen voor professionele plaatsing? Afhankelijk van onze actuele bezetting, zal montage op locatie binnen 1 tot 2 weken worden ingepland. Neem contact met ons op en informeer naar de actuele levertijden.

  Is plaatsing op vloerverwarming mogelijk?
  Onze taatsdeuren worden voorzien van een Argenta Pivotica Pro taatsscharnier. Dit scharnier is vloerverwarming-vriendelijk doordat voor de bevestiging slechts op minimale diepte geboord hoeft te worden. Uw vloerverwarming dient op minimaal 3,5 cm diepte te liggen. Standaard wordt een vloerverwarming op circa 5-6 cm diepte geïnstalleerd. Dit is dan ook nog eens exclusief de dikte van de aangebrachte vloer.

  Welke kleuren kan ik bestellen?
  StaalDesign taatsdeuren worden voorzien van een poedercoat verflaag. Mat Zwart RAL 9005 is een van de meest bestelde kleuren op dit moment. Wenst u uw taatsdeuren in een andere kleur te bestellen? Geen probleem. Geef de gewenste RAL kleur door bij het plaatsen van uw bestelling.

  Hoe werkt het bestellen?
  Het ontwerpen en bestellen van taatsdeuren, scharnierdeuren of schuifdeuren is vrij eenvoudig.

  Stap 1: Kies een vlakverdeling;
  Stap 2: Kies een standaard afmeting of geef een afwijkende afmeting op;
  Stap 3: Selecteer een deurgreep;
  stap 4: Kies het type veiligheidsglas;
  Stap 5: Geef aan of u zelf uw taatsdeur plaatst of kiest voor professionele plaatsing;
  Stap 6: Plaats uw bestelling;
  Stap 7: U ontvangt van ons de bevestiging en een werktekening;
  Stap 8: Na akkoord op de werktekening wordt de productie opgestart;
  Stap 9: Binnen ca. 6-8 weken is uw taatsdeur gereed; wij nemen contact met u op voor het maken van een afleverings- of plaatsings afspraak.

  Welke afmeting heb ik nodig?
  Op deze productpagina kunt u uit verschillende standaard afmetingen kiezen. Staat uw afmeting er niet tussen? Kies dan voor de optie “afwijkende afmeting”.

  De vermelde afmeting hierboven (bijv. 83 x 201 cm) betreft de zogeheten uitsparingsmaat. De uitsparingsmaat is de afmeting van muur tot muur. De taatsdeur zelf zal dan iets kleiner uitvallen dan de vermelde afmeting zodat deze vrij kan draaien in de daarvoor bestemde ruimte.

  Inmeten van de taatsdeur
  U kunt de taatsdeur inmeten door op verschillende posities met een rolmaat de hoogte en de breedte te meten. Het kan voorkomen dat uw muren niet allemaal even recht zijn. Hierdoor is het verstandig om op verschillende posities te meten. Bij het uiteindelijke ontwerp (werktekening) wordt dan uitgegaan van de kleinste afmeting. Laat u het inmeten liever aan ons over? Kies dan optioneel voor onze inmeetservice. De kosten hiervoor zijn eenmalig € 125,00.

  Zit er garantie op de taatsdeur?
  StaalDesign geeft 5 jaar garantie op de taatsdeur en de mechanische onderdelen (het taats scharniersysteem).

  Ik heb specifieke (afwijkende) wensen; wat is mogelijk?
  Op onze website is een aantal standaard modellen weergegeven. Zo treft u van het type taatsdeur in de categorie enkele taatsdeur, tien verschillende vlakverdelingen aan. Per vlakverdeling kunt u naar wens een eigen RAL kleur kiezen, maar ook het model greep of het type veiligheidsglas is naar wens te selecteren.

  Staat uw vlakverdeling er niet tussen? Of heeft u andere specifieke wensen ten aanzien van het veiligheidsglas of de algehele vormgeving? Combineer bijvoorbeeld een taatsdeur met een vast zijpaneel of glazen wand. Laat het ons weten en wij bespreken graag de mogelijkheden. Onze vakmensen fabriceren elke taatsdeur volledig met de hand, waardoor er altijd ruimte is voor maatwerk.

  Plaatsen jullie ook op locatie?
  Jazeker. Wij beschikken over een eigen plaatsingsteam. Kies in de laatste stap van het bestelproces optioneel voor “professionele plaatsing”.

  Hebben jullie een showroom?
  StaalDesign beschikt over een showroom waar een aantal taatsdeuren zijn te bezichtigen. Omdat wij graag de tijd voor u willen nemen, verzoeken wij u even een afspraak met ons te maken.