Taatsdeuren

Taatsdeuren: stalen eyecatchers

Stalen taatsdeuren met glas bestellen? Kies voor de kwaliteit en de hoogwaardige afwerking van StaalDesign. Alle stalen taatsdeuren worden door ons in Nederland gefabriceerd. Zodoende heeft u de mogelijkheid om uw stalen taatsdeur volledig naar wens samen te stellen. Kies hieronder uit een van de 10 verschillende stalen taatsdeur ontwerpen. Vervolgens kiest u het formaat, de kleur, het soort glas en de greep. De levertijd is circa 6-8 weken. Professionele plaatsing is optioneel mogelijk.

Wat is een taatsdeur?Voordelen | Bestelproces | Levertijd | Prijzen | Veiligheid | Montage

Filteren
Selectie verfijnen
Tonen als Foto-tabel Lijst

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is een taatsdeur?

Een taatsdeur is voorzien van een zogeheten taatsscharnier. Dit scharnier bevindt zich in tegenstelling tot een standaard deur niet in een kozijn of in de muur, maar onderin de stalen deur zelf. Met een zeer strakke afwerking tot gevolg, waarbij de stalen taatsdeur als het ware in de geplaatste ruimte zweeft. De taatsdeur is tweezijdig te openen en wordt daarom ook wel stalen klapdeur genoemd. De combinatie van een frameloze bevestiging en het strakke lijnenspel van een stalen taatsdeur heeft een hoogwaardige en zeer chique uitstraling tot gevolg. Een stalen taatsdeur met glas is niet alleen functioneel, maar is daarnaast een waar kunstobject in elk interieur.

Hoe werkt het taatsscharnier?

StaalDesign maakt gebruik van het Argenta Pivotica Pro taatsscharnier. Dit praktisch onzichtbare taatsscharnier laat de taatsdeur in twee richtingen openen (180 graden draairichting). Met de vastzetstand is de taatsdeur tevens vast te zetten op 90 graden (in beide richtingen). Voor een taatsdeur hoeft u niet terug te lopen of plaats te maken. U loopt als het ware altijd door de deur. De taatsdeur zal na gebruik automatisch en geruisloos dankzij het soft-close systeem sluiten. De snelheid waarmee de taatsdeur sluit en dempt is tevens volledig instelbaar.

Voordelen van een stalen taatsdeur

Goed om te weten over de stalen taatsdeuren van StaalDesign:

 • Een taatsdeur wordt zonder kozijn geplaatst: hierdoor strak en minimalistisch
 • Ontwerp uw eigen taatsdeur: kies een vlakverdeling, kleur, greep en type glas
 • De taatsdeur wordt met de hand gemaakt; geheel naar wens en altijd perfect op maat.
 • Een glazen taatsdeur verbetert de lichtinval dankzij ranke stalen profielen
 • Stalen taatsdeuren zijn in hogere mate brandwerend dan standaard deuren
 • Het onzichtbare taatsscharnier is voorzien van soft-close en een vastzetstand
 • De taatsdeur kan op elke afgewerkte vloer worden geplaatst (ook bij vloerverwarming)
 • Professionele plaatsing is mogelijk door onze eigen monteurs

 • Lees meer over de voordelen van taatsdeuren

   

  Bestelproces: Stalen taatsdeur bestellen

  Stap 1 - kies een vlakverdeling naar wens
  Op deze pagina hierboven ziet u een tiental vlakverdelingen terug. Kies de vlakverdeling die bij u past. Heeft u een andere verdeling in gedachten? Laat het ons weten dan wordt er in overleg met u een maatwerk design opgemaakt.

  Stap 2 - kies het formaat
  Kies uit een van de standaard formaten stalen taatsdeuren. Heeft u een afwijkend formaat nodig? Geen probleem; kies dan voor de optie: “afwijkende afmeting”.

  Stap 3 - kies de greep
  Greeploos of met greep? Kies uit een van de standaard grepen die het beste aansluit bij uw wensen. Neem contact met ons op als u iets anders in gedachten heeft, de vorm en maatvoering van de greep is geheel naar wens samen te stellen.

  Stap 4 - kies de kleur van de coating
  Kies uit een van de vele standaard RAL kleuren waarin uw deur wordt gepoedercoat. Populaire kleuren zijn zwartgrijs (RAL 7021) en gitzwart (RAL 9005) in een matte afwerking. Indien uw voorkeur meer uitgaat naar een witte of crème stalen taatsdeur of een andere kleur, dan is dit uiteraard ook mogelijk.

  Stap 5 - kies de kleur van het veiligheidsglas
  Stalen taatsdeuren worden afgemonteerd met veiligheidsglas. Veelal wordt helder glas toegepast, maar u kunt ook kiezen voor melkglas of grijs glas.

  Stap 6 - ophalen of versturen
  Het monteren van een stalen taatsdeur is een delicate klus. Maar voor degene met “twee rechterhanden” geen onmogelijke klus. Laat u uw stalen taatsdeur liever professioneel plaatsen? Kies dan voor onze montageservice.

  Stap 7 - plaats uw bestelling
  Plaats uw bestelling en vul alle benodigde gegevens in. StaalDesign neemt contact met u op om uw bestelling door te spreken. U ontvangt van ons een werktekening met daarop alle benodigde informatie waaronder maatvoering, de afwerking en alle overige afspraken die met u zijn gemaakt. Na uw finaal akkoord op deze werktekening ontvangt u van ons een orderbevestiging en wordt de productie van uw stalen taatsdeur in gang gezet. StaalDesign neemt contact met u op voor het maken van een afleverings- of plaatsings afspraak zodra uw taatsdeur gereed is.

   

  Levertijd

  Een taatsdeur is volledig naar wens te ontwerpen. Hierdoor is de productie van een stalen taatsdeur een arbeidsintensief proces. Doordat StaalDesign de productie in eigen beheer heeft kunnen wij daarentegen wel snel en efficiënt uw bestelling verwerken.

  Wat is de levertijd?

  Momenteel bedraagt de levertijd circa 6-8 weken. De levertijd gaat in vanaf het moment dat wij uw akkoord op de werktekening hebben mogen ontvangen. Uiteraard is dit een gemiddelde indicatie en kan de levertijd afwijken in drukke of juist rustige periodes. Bent u benieuwd naar de actuele levertijd? Neem dan even contact met ons op.

  Wanneer worden taatsdeuren gemonteerd?

  Heeft u gekozen voor professionele plaatsing? StaalDesign streeft ernaar de plaatsing van uw stalen taatsdeuren zo snel mogelijk voor u in te plannen.

  Spoed traject - taatsdeur met spoed bestellen

  Heeft u uw stalen taatsdeuren voor een bepaalde datum nodig? In overleg kunnen wij tegen een meerprijs uw stalen taatsdeuren middels een spoedtraject produceren. Informeer naar de mogelijkheden.


  Prijzen - Wat kost een stalen taatsdeur?

  De prijs van een stalen taatsdeur wordt bepaald aan de hand van een aantal keuzemogelijkheden zoals afmeting, kleur van de coating, de gekozen greep, maar ook door het type veiligheidsglas. Op onze productpagina kunt u na het selecteren van de gewenste opties direct de prijs berekenen van uw stalen taatsdeur.

  Prijsoverzicht stalen taatsdeuren

  Hieronder treft u een overzicht met de vanaf prijzen voor de stalen taatsdeuren. Deze prijzen zijn inclusief 21% BTW en excl. eventuele montage- of afleveringskosten.

  Uitvoering Vanaf prijs
  Stalen taatsdeur Elegance € 1445
  Stalen taatsdeur 2 vlaks € 1645
  Stalen taatsdeur 3 vlaks € 1665
  Stalen taatsdeur 3 vlaks XL € 1665
  Stalen taatsdeur 3 blokken € 1685
  Stalen taatsdeur 4 vlaks € 1685
  Stalen taatsdeur 4 blokken € 1905
  Stalen taatsdeur 5 vlaks € 1705
  Stalen taatsdeur Classic € 1795
  Stalen taatsdeur Classic+ € 1850

   

  Veilig in gebruik

  Veiligheid; wellicht niet direct een aspect waar u aan denkt bij een binnendeur. Maar een stalen taatsdeur kan meer dan 100 kg wegen. Het gebruik van de juiste materialen (zoals een kwalitatief hoogwaardig taatsscharnier) is daarom zeer belangrijk bij intensief dagelijks gebruik. Daarnaast speelt het gebruik van het juiste glas ook een belangrijke rol. 

  Veiligheidsglas - een StaalDesign deur is voorzien van gehard veiligheidsglas met een dikte van 6 mm. Veiligheidsglas wordt ook wel thermisch voorgespannen glas genoemd. Dit glas is opgebouwd uit drie verschillende lagen en heeft de eigenschap bij breuk uiteen te vallen in allemaal (onscherpe) kleine stukjes. Door het productieproces van veiligheidsglas waarbij de twee buitenlagen van het glas onder drukspanning staan, heeft veiligheidsglas een circa vijf maal grotere sterkte dan standaard glas. Goed voor een vertrouwd en veilig gevoel wanneer u of uw kinderen de taatsdeur gebruiken.


  Montage

  StaalDesign biedt de mogelijkheid voor volledige ontzorging van productie tot professionele plaatsing op locatie. Onze monteurs zijn VCA gecertificeerd en plaatsen vakkundig uw stalen taatsdeuren. Kies in de laatste stap van het bestelproces voor de optie “professionele plaatsing”. Na het plaatsen van uw bestelling, houden wij u op de hoogte over de voortgang van de productie. Wanneer uw taatsdeur eenmaal gereed is, zullen wij contact met u opnemen voor het maken van een plaatsings afspraak.