Voordelen van stalen taatsdeuren

Gebruiksgemak

Een stalen taatsdeur heeft het voordeel dat deze twee draairichtingen kent (ook wel: klapdeur genoemd). U loopt als het ware door de deur, waardoor uw loop niet belemmerd wordt. Ook hoeft u een taatsdeur niet te sluiten. Het taatsscharnier is zelfsluitend en is volledig instelbaar voor wat betreft de sluitsnelheid en de openingshoek met een vastzetstand van 90 graden.

Eyecatcher van staal

Een met zorg afgewerkte stalen taatsdeur geeft uw interieur een zeer rijke uitstraling. Waar een standaard binnendeur vaak puur functioneel wordt ingezet, is een stalen taatsdeur daarnaast een uiterst chic statement in elk interieur van een woning of bedrijfspand.

100% staal

Een echte taatsdeur wordt gemaakt van staal. Het productieproces van op maat gemaakte stalen taatsdeuren is bewerkelijk en zeer arbeidsintensief. Met het oog op kostenbesparingen wordt om deze reden een taatsdeur vaak gemaakt van alternatieve materialen zoals hout of aluminium. Dit zijn de zogeheten ‘steel-look’ taatsdeuren. Op het eerste gezicht en vanaf een afstandje zeer vergelijkbaar met een echte stalen taatsdeur. Maar toch ontbreekt hier het wauw-effect dat wel ontstaat bij een echte stalen taatsdeur.

Volledig op maat gemaakt

StaalDesign taatsdeuren worden volledig op maat en met de hand gemaakt in onze werkplaats in Groningen. Iedere situatie (interieur) is uniek en vraagt zodoende om specifieke wensen. Hierdoor is een exacte maatvoering van essentieel belang om tot een mooi eindresultaat te komen. StaalDesign heeft enkele standaard formaten enkele taatsdeuren en dubbele taatsdeuren op de website in kaart gebracht.

Stel uw taatsdeur zelf samen

Bij StaalDesign heeft u de volledige vrijheid om uw stalen deur volledig naar wens samen te stellen. Kies o.a. uit de kleur, de vlakverdeling, het soort veiligheidsglas en de greep. Ontwerp en bestel hier een stalen taatsdeur.

Duurzame poedercoating

StaalDesign deuren worden voorzien van een zogeheten poedercoating. Poedercoaten wordt ook wel poederlakken of poederverven genoemd. Poedercoaten is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht, negatief geladen poeder op een geaarde ondergrond wordt aangebracht. Het poeder blijft dan tijdelijk plakken, waarna het in een oven gesmolten of uitgemoffeld wordt.

Met het oog op dagelijks intensief gebruik van taatsdeuren biedt poedercoating een zeer slijtvaste beschermlaag. Bovendien komen bij het poedercoat proces (in tegenstelling tot andere lak methoden) geen oplosmiddelen vrij. Hiermee is het dus ook nog een zeer milieuvriendelijke methode.

Zwarte stalen taatsdeuren

Poedercoaten kan in elke gewenste kleur. Momenteel is zwart een populaire kleur voor de taatsdeur. Zwartgrijs (RAL 7021) of gitzwart (RAL 9005) vallen daarnaast ook in de smaak bij onze klanten.

Witte stalen taatsdeuren

In toenemende mate produceren wij ook witte stalen taatsdeuren. Hieronder treft u een voorbeeld van een witte stalen taatsdeur. Deze klant vond de zwarte taatsdeur ‘te zwaar van kleur’ en minder goed passen bij de rest van het interieur. Het wit is niet spierwit maar neigt meer naar een lichte off-white kleur (RAL 9002). Daarnaast is er gekozen voor een matte afwerking. Het geheel is daarmee erg chique geworden, met als doel dat de taatsdeur helemaal ‘in-blend’ past bij de rest van het interieur.

Taatsdeur in eigen RAL kleur

Voor wat betreft kleur zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij kunnen uw stalen taatsdeur geheel in eigen gekozen RAL kleur poedercoaten. Vraag naar de mogelijkheden. Het uitgangspunt is dat u hierin de vrije keuze heeft.

Vlakverdeling

Momenteel voeren wij 10 verschillende vlakverdelingen. Maar daarmee houdt het zeker niet op. Staat de gewenste vlakverdeling er niet tussen? Heeft u een bepaalde asymmetrische verdeling in gedachten? Geen enkel probleem. Aangezien uw stalen taatsdeur toch geheel op maat wordt gemaakt is er volledige vrijheid in het maken van het ontwerp. Zie ook: vlakverdeling van uw stalen deur. Naast enkele- en dubbele taatsdeuren kunt u ook een taatsdeur met een vast zijpaneel bestellen.

StaalDesign: excelleren op esthetisch vlak

Op tal van vlakken zult u merken dat een StaalDesign taatsdeur zich onderscheidt. Voor ons is het simpelweg de optelsom van tal van details in de afwerking.

Lasnaden - een stalen taatsdeur wordt geproduceerd door stalen onderdelen aan elkaar te lassen. Bij het lassen ontstaan er lasnaden die naar onze mening in het eindproduct niet zichtbaar mogen zijn. Streven hier is om deze lasnaden dan ook volledig weg te werken.

Glaslatten - Het glas in een StaalDesign taatsdeur wordt vastgezet met stalen glaslatten. Deze glaslatten worden gemaakt in één geheel. Dus geen aparte houten of plastic latjes per vlakverdeling, maar een volledig gesloten rechthoek. Staaldesign heeft er daarnaast uit esthetische overwegingen voor gekozen om de bevestiging van de glaslatten niet met een moertje vast te zetten. Naar onze mening doet dit volledig afbreuk aan het strakke lijnenspel van een stalen taatsdeur. StaalDesign glaslatten hebben een zeer strakke pasvorm en worden daarnaast stevig vastgezet. Na montage van het veiligheidsglas vormt deze bevestiging zodoende één geheel.

Bevestiging - een stalen taatsdeur kan nog zo mooi afgewerkt zijn met als doel ‘te zweven in de ruimte’, zonder kozijn, maar het gebruik van de verkeerde bevestigingsmaterialen kan ervoor zorgen dat het uiteindelijke gewenste effect niet bereikt wordt. Denk hierbij aan het taatsscharnier. In onze overtuiging dient deze praktisch onzichtbaar te zijn. Het gaat om de deur en niet om de bevestiging. StaalDesign maakt om deze reden gebruik van Pivotica Pro taatsscharnieren. Niet alleen de kwaliteit van de inwendige techniek is voor ons van belang maar ook het esthetische aspect. Een Pivotica Pro scharnier valt volledig weg en is nooit breder dan de stalen taatsdeur zelf.

Pivotica Pro taatsscharnier

StaalDesign taatsdeuren worden voorzien van het zogeheten Pivotica Pro taatsscharnier met een +90° en -90° vasthoudstand en een instelbare sluitsnelheid. Uiteraard zullen onze monteurs in overleg met u op het moment van plaatsing de instellingen op basis van uw wensen vaststellen.

StaalDesign maakt gebruik van het Argenta Pivotica Pro taatsscharnier. Dit scharnier is geschikt voor kamerhoge taatsdeuren en ook bij bevestiging in geval van vloerverwarming. Dit taatsscharnier is praktisch onzichtbaar en valt volledig weg bij de breedte van de taatsdeur zelf.

Draairichting
Een taatsdeur heeft twee draairichtingen omdat deze niet in een sponning / kozijn valt. Dit is een ideale eigenschap; u hoeft de deur nooit meer met kracht naar u toe te halen, maar u loopt er als het ware doorheen. Niet alleen mooi, maar ook zeer praktisch.

Stalen taatsdeuren: voordelen samengevat

  • Een taatsdeur wordt zonder kozijn geplaatst: hierdoor strak en minimalistisch
  • Ontwerp uw eigen taatsdeur: kies een vlakverdeling, kleur, greep en type glas
  • De taatsdeur wordt met de hand gemaakt; geheel naar wens en altijd perfect op maat
  • Een glazen taatsdeur verbetert de lichtinval dankzij ranke stalen profielen
  • Stalen taatsdeuren zijn in hogere mate brandwerend dan standaard deuren
  • De taatsdeur kan op elke afgewerkte vloer worden geplaatst (ook bij vloerverwarming)
  • Professionele plaatsing is mogelijk door onze eigen VCA gecertificeerde monteurs